Fråga 10
Sök:

Frågor och svar

faq.rollspelshornan.se

« Om ett verk inte finns i tryck, då får man väl ändå kopiera fritt? | Immaterialrätt | Får man citera hur mycket man vill? »

10. Om författaren är död då får man väl kopiera verket fritt, eller hur?

Nej, det är fel. Föreställningen om att när en upphovsman är död så är det fritt fram att kopiera dennes verk är rätt vanlig, men det är som sagt fel. Ett verk är skyddat 70 år efter upphovsmannens död (43 § URL).

Se vidare: Bernitz m.fl., Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens (s. 49, 52) och Koktvedgaard/Levin, Lärobok i Immaterialrätt (s. 181 ff), samt Olsson, Copyright (s. 204 ff).

« Om ett verk inte finns i tryck, då får man väl ändå kopiera fritt? | Immaterialrätt | Får man citera hur mycket man vill? »

Sidan senast ändrad 2005–10–01 kl. 17:58

Skriv ut

© Peter Brink 2005