Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /home/userC/c0023400/public_html/faq.rollspelshornan.se/cookbook/totalcounter.php on line 240

Warning: rmdir(wiki.d/.total.counter.lock) [function.rmdir]: No such file or directory in /home/userC/c0023400/public_html/faq.rollspelshornan.se/cookbook/totalcounter.php on line 304
faq.rollspelshornan.se : Immaterialrätt / Fråga 46
Fråga 46
Sök:  

Frågor och svar

faq.rollspelshornan.se

« Får man sno en större tabell rakt av med alla specifika termer och hitta på egna förklaringar till dem termerna? Som säg Palladiums vapentabeller som är på några sidor? | Immaterialrätt | Vore det inte vettigare att resonera som så att alla spelregler är skyddade, är inte det bättre för speltillverkarna? »

46. Om jag tar idéer från Sinkadus och DoD:s regelböcker, måste jag då lägga till en litteraturlista som tar med alla ställen jag snott (hämtat inspiration och förklaringar från) från och skrivit om med egna ord?

Mja, att använda samma idé som någon annan är inte att referera. Man kan ju alltid i inledningen av en text nämna de inspirations källor man har haft. Men om du i något sammanhang refererar till en text i t.ex. Sinkadus och sammanfattar den med dina egna ord, då bör du nog ta upp det numret av sinkadus i en litteratur lista.

Om skyddet av idéer: Bernitz m.fl., Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens (s. 40) och Koktvedgaard/Levin, Lärobok i Immaterialrätt (s. 152) samt Olsson, Copyright (s. 68).
Om referat: Bernitz m.fl., Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens (s. 40) och Koktvedgaard/Levin, Lärobok i Immaterialrätt (s. 155) samt Olsson, Copyright (s. 66 f).« Får man sno en större tabell rakt av med alla specifika termer och hitta på egna förklaringar till dem termerna? Som säg Palladiums vapentabeller som är på några sidor? | Immaterialrätt | Vore det inte vettigare att resonera som så att alla spelregler är skyddade, är inte det bättre för speltillverkarna? »

Sidan senast ändrad 2005–10–01 kl. 18:17

Skriv ut

© Peter Brink 2005