faq.rollspelshornan.se : Immaterialrätt / Fråga 30
Fråga 30

faq.rollspelshornan.se

« Får jag publicera en egen spelvärld och tala om vilka eller vilket spel som den fungerar med? | Immaterialrätt | Hur kommer det sig att det kan finnas så många rollspel? Någon måste ju ha varit först, och borde ju då ha upphovsrätten till reglerna, eller? »

30. Vad får man INTE göra?

Bra fråga!

Om vi håller oss till sådant som ofta finns i rollspelsverk, så får du inte:

• Kopiera hela verk (sedan 1 juni 2005).
  • Göra en elektronisk kopia (skanna) av ett verk och ge bort, lägga ut på internet eller sälja.
  • Kopiera kartor eller bilder och distribuera.
  • Publicera bearbetningar (översättningar, omarbetningar till andra media eller andra omformateringar) utan att be om lov.
  • Förvanska kartor eller bilder och publicera.

« Får jag publicera en egen spelvärld och tala om vilka eller vilket spel som den fungerar med? | Immaterialrätt | Hur kommer det sig att det kan finnas så många rollspel? Någon måste ju ha varit först, och borde ju då ha upphovsrätten till reglerna, eller? »

Sidan senast ändrad 2006–01–06 kl. 15:17